اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، حدود یک ماه از آغاز صید ماهیان استخوانی از دریا در مازندران می گذرد، اما هنوز تورها نیمه خالی و کم ماهی از دریا جمع می شود، معیشت بیشتر صیادان نیز از رمق می افتد. موضوعی که سبب شد امسال نیز ضرب المثل سال به سال دریغ از پارسال توسط صیادان در هر صید زمزمه شود.
به گزارش ایرنا، حدود یک ماه از آغاز صید ماهیان استخوانی از دریا در مازندران می گذرد، اما هنوز تورها نیمه خالی و کم ماهی از دریا جمع می شود، معیشت بیشتر صیادان نیز از رمق می افتد. موضوعی که سبب شد امسال نیز ضرب المثل سال به سال دریغ از پارسال توسط صیادان در هر صید زمزمه شود.
صیادان منطقه میانکاله مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گویند ماهیگیری شغل اصلی است و در سخت ترین شرایط آب و هوایی تلاش برای صید می کنند تا لذیذ ترین پروتئین دریایی را سر سفره های مردم عرضه کنند اما هر سال دریغ از پارسال، مقدار صید کاهش می یابد.
به گفته آنان روزگاری آنقدر ماهی صید می شد که علاوه بر این که هر روز ناهار ماهی پلو بوده است، سهمیه ماهی خود را برای خانواده نیز می بردیم اما دریک دهه اخیرخود صیادان نیز برای درآمد بیشتر از خوردن ماهی خودداری می کنند.
طبق برنامه کمیته مدیریت صید شیلات ایران فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران امسال در سه تاریخ پانزدهم 20 و 25 مهر ماه تعیین شد. بر این اساس 13 شرکت تعاونی پره منطقه میانکاله صید ماهیان استخوانی دریای خزر را امسال نیز همانند سالهای گذشته زودتر نسبت به منطقه مرکزی و غرب استان صید را شروع کردند.
بر پایه آمار شیلات مازندران، صید 10 تا 12هزار تنی انواع ماهیان استخوانی در اوایل دهه 80 توسط صیادان مازنی در دریای خزر به کمتر از سه هزار تن در چند سال اخیر رسید است.
صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش سنتی ' پره ' است؛ به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا 10 متر و به طول یک هزار و 200 متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( 14 متری عمق دریا) پهن و به امید انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود.
صید 270 تنی ماهیان استخوانی در سواحل مازندران
در حالی که طبق بررسی های میدانی 13 شرکت تعاونی پره صیادی در شرق مازندران به شدت با کاهش صید مواجه اند اما مدیر کل شیلات مازندران از افزایش پنج درصدی صید خبر می دهد،
قاسم کریم زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به صید 270 تن ماهیان استخوانی از دریای مازندران، اظهار کرد: صیادان مازندرانی از 15 مهرماه تاکنون این میزان ماهی را از دریای خزر صید و روانه بازار کردند که به لحاظ ارزش اقتصادی نیز حدود 10 درصد بیشتر نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
وی در عین حال ضمن تایید نارضایتی برخی از صیادان شرکت های تعاونی پره نسبت به خالی بودن تورهای ماهیگیری، توضیح داد: بر اساس بررسی های صورت گرفته به دلیل شرایط جوی نامساعد یعنی مواج بودن دریا و کاهش دمای آب دریا، صید در برخی از مناطق به خصوص شرق استان بسیار کم شده است.
مدیر کل شیلات مازندران با بیان این که کاهش صید به معنای کم شدن ذخیره ماهیان استخوانی در دریای خزر نیست، تصریح کرد: سیلاب و آلودگی رودخانه های منتهی به دریای خزر در استان نیز مزید بر علت کاهش صید شده است.
نمونه بارز آلودگی های رودخانه های مازندران در سال جاری رودخانه تلار است، سیاه شدن آب رودخانه تِلار طی هفته گذشته یک بار دیگر چالش های زیست محیطی و زخم های تحمیل شده بر پیکر رگ های مهم حیاتی مازندران را برجسته کرد.
تِلار از ارتفاعات سوادکوه سرچشمه می گیرد و پس از طی مسیری 180 کیلومتری با عبور از شهرستان های سوادکوه، سوادکوه شمالی، قائمشهر، سیمرغ و بابلسر به دریای خزر می ریزد. نقش این رودخانه علاوه بر این که نقش مهمی در تأمین آب مورد نیاز بخش کشاورزی این شهرستان ها دارد، در کنار رودخانه های تجن، بابل رود، چشمه کیله، سردآبرود، چالوس، نکارود و هراز به عنوان رودخانه شیلاتی محسوب می شوند.
شانس صید انبوه در چهار شرکت تعاونی صیادی پره مازندران
رییس اتحادیه صیادی پره استان مازندران افزایش پنج درصدی صید را فقط منوط به چهار شرکت تعاونی در ساری و رامسر عنوان کرد و توضیح داد: حدود 80 درصد شرکت تعاونی های صیادی پره استان اصلا ماهی صید نکردند و تقریبا تعطیل هستند.
خشایار نوایی با ذکر این نکته که فقط 2 شرکت تعاونی ساری در یک روز بیش از هفت تن ماهی کپور صید کردند، افزود: شرکت های تعاونی رامسر نیز در یک دوره تورکشی حدود هفت سبد پر از مایه کفال و کپور صید کردند.
وی با بیان این که طبق بررسی تحقیقات اکولوژی دریای خزر و مشاهدات کیلکاگیران مازندران ماهی کفال، کپور و سفید در اعماق دریا به وفور وجود دارد، تصریح کرد: شرایط نامساعد آب و هوایی و از مهمتر آلودگی رودخانه ها از دلایل کاهشی شدن مقدار صید است.
به گفته نوایی طبق اظهارات کیلکاگیران که در عمق دریا مشغول فعالیت هستند، هنگام بالا کشیدن تور وفور ماهیان کفال و سفید را تایید می کنند.
وی با اشاره به این که در دهه 80 تا 90 اتحادیه صیادی پره استان در هر فصل 10 هزار تن انواع ماهی صید و 2 تن خاویار استحصال می کردند، گفت: اما این مقدار صید به دلایل مختلف اعلام شده به صورت محسوس کاهش یافته است.
رییس اتحادیه صیادی پره استان مازندران به مشارکت و همت اتحادیه و شیلات استان در تکثیر مصنوعی و رها سازی انواع بچه ماهی بویژه گونه سفید و کپور اشاره کرد و گفت: طی سال های گذشته کم آبی و عمق کم آب در رودخانه ها سبب شد تا علاوه بر برداشت بی رویه شن و ماسه، آلودگی های صنعتی و کشاورزی نیز بیشتر از گذشته خود را نشان بدهد و این مساله موجب کاهش مهاجرت ماهیان مولد به رودخانه ها شد.
نوایی با اظهار اینکه معیشت بیش از چهار هزار و 200 ماهیگیر در قالب 54 شرکت تعاونی صیادی پره در مازندران از طریق صید در دریای خزر تامین می شود، ادامه داد: در حال حاضر که یک ماه از فصل صید سال جاری را پشت سر گذاشته ایم، صید انواع ماهیان استخوانی در بیشتر شرکت ها حداقلی است.
کفال، سفید و کپور مهم ترین گونه های ماهیان استخوانی دریای خزر هستند. کفال بیشترین میزان صید ماهیگیران مازندرانی را در فصل پائیز و اوایل زمستان تشکیل می دهد و از ماه بهمن به بعد هم ماهی سفید در صدر صید قرار می گیرد.
افزایش چشم گیر قیمت ماهیان استخوانی درشت در بازار ماهی فروشان مازندران
بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا از بازار ماهی فروشی ساری و فریدونکنار نشان می دهد که ماهی سفید و کفال با وزن یک کیلو گرم که بسیار کم است به ترتیب 15 میلیون ریال و هشت میلیون ریال رسیده است.
ماهی کپور دریایی که طبق آمار رسمی شیلات مازندران حدود 50 درصد ماهی صید شده امسال را تشکیل می دهد در اوزان بیش از یک کیلویی چهار تا پنج میلیون ریال عرضه می شود.
یکی از حجره داران در بازار ماهی فروشی فریدونکنار گفت که قیمت ماهی سفید درشت به دلیل کاهش ناشی از صید و وجود تقاضای بالا از سوی افراد خاص طی 2 روز اخیر 14 تا 15 میلیون ریال خرید و فروش شده است.
محمد بخشی با توضیح این که 85درصد ماهی های صید شده ریز چثه است، ادامه داد: ماهی کفال درشت یک کیلو گرمی هشت میلیون ریال ولی همین گونه با وزن 300 گرمی که تقاضا نیز وجود دارد، سه میلیون و 500 هزار ریال است.
وی گفت: ماهی سفید در وزن کمتر از 600 گرم که تقاضای خرید هم بسیار کم است، تا چهار میلیون ریال در هر کیلو خرید و فروش می شود.
بررسی های نشان می دهد که ماهی سفید بر خلاف گونه کفال به دلیل داشتن تیغ های بسیار ریز فقط در وزن های بالا تقاضای خرید وجود دارد به همین دلیل کفال در چثه های ریز همواره بهتر از ماهیان سفید ریز خرید و فروش می شود.
معیشت بیش از چهار هزار و 200 ماهیگیر در قالب 54 شرکت تعاونی صیادی پره در مازندران از طریق صید در دریای خزر تامین می شود. صید ماهیان استخوانی در دریای خزر در مازندران هر ساله از بیستم مهر آغاز می شود و تا اواخر فروردین سال آینده ادامه می یابد.
طبق آمار صیادان مازندران در فصل صید گذشته حدود سه هزار و 500 تن انواع ماهی های استخوانی در دریای خزر صید کردند.
{{name}}
{{content}}